menu

Skrb za vaše dlesni s pomočjo zobne ščetke

Ščetkanje zob

Zobe temeljito ščetkajte z zobno pasto s fluoridom, kot je parodontax® in sicer vsaj dve minuti dvakrat na dan oz. pogosteje, v kolikor vam to priporoči zobozdravnik.

Ščetkanje odstrani zobne obloge in delce hrane z zunanjih in notranjih površin ter z griznih površin zob.

Bodite nežni - agresivno ščetkanje ter obrabljene zobne ščetke povzročajo poškodbe na zobeh.

Ne pozabite - zobno ščetko je priporočljivo menjati na 3 mesece.

Naslednji korak

Korak 1

Ščetkajte zunanje površine vsakega posameznega zoba, zgoraj in spodaj, pri tem pa zobno ščetko držite pod kotom pritisnjeno ob linijo dlesni.

Bodite metodični - ena največjih težav pri ščetkanju je, da ljudje izpuščajo dele ustne votline. Režim ščetkanja vam bo omogočil, da boste vsakokrat očistili prav vsak kotiček v vaših ustih.

Naslednji korak

Korak 2

Oščetkajte površine zob, namenjene žvečenju.

Naslednji korak

Korak 3

Zobe ščetkajte pod kotom - potegi naj bodo krožni ali v obliki elipse. Potegi v smeri nazaj in naprej lahko oslabijo površine na predelu korenine in obrabijo mesta vzdolž linije dlesni. Ko ščetkate, zobno ščetko držite obrnjeno navzdol proti dlesni pod kotom 45 stopinj, saj tako lažje očistite rob dlesni.

Bodite še posebej pozorni na predel, kjer se vaši zobje stikajo z dlesnimi - s ščetkanjem skrbno odstranite zobne obloge s predelov okoli dlesni ter z mest med zobmi. Ščetkanje kombinirajte z uporabo ustne vode in zobne nitke, saj boste tako lažje nadzorovali kopičenje zobnih oblog.

Naslednji korak

Korak 4

Enak postopek uporabite pri ščetkanju notranjih površin zob.

Za čiščenje notranjih površin prednjih zob, zobno ščetko držite v navpičnem položaju, ter naredite nekaj krožnih potegov s prednjim delom zobne ščetke.

Naslednji korak

Korak 5

Z nežnim ščetkanjem jezika boste osvežili dah in iz ust odstranili bakterije.

Nazaj na začetek

1
2
3
4
5
6